TRADITIONELE MEESTERSLAGERIJ                 ROBERT ZIKKING & ZOON
Waar je nog echte ambacht proeft!

Over ons 

 Wij willen u graag vertellen waarom onze klanten zo trouw zijn en graag hun aankopen doen bij Zikking & Zoon aan de Marathonweg in Amsterdam. 

Wij onderscheiden ons van de rest! Dat is de mening en ervaring van onze klanten.  

Wat spreekt onze klanten dan zo aan dat ze uitkijken naar hun eerstvolgende aankoop? 

Het is geen sprookje, maar een (h)eerlijke werkelijkheid die een geschiedenis heeft.  

 

Mijn naam is Robert Zikking, geboren en getogen in Amsterdam. Mijn leerschool was op de Maasstraat bij de welbekende kwaliteitslager Arie Berk. Onder zijn begeleiding leerde ik de liefde voor het vak kennen. Op inspirerende wijze en met een ondernemende creativiteit raakte ik steeds meer vertrouwd met alle disciplines binnen het slagersvak. Gepassioneerd en met veel zelfvertrouwen keek ik uit naar mijn eigen onderneming, een nieuwe uitdaging.

 

In 1995 begon ik samen met mijn vrouw Linda onze slagerij op de Marathonweg.  

Arie Berk keek toen al rijkhalzend uit naar wat er komen zou.  Hij was er al van overtuigd dat daar op de Marathonweg een slager zou komen, die het anders zou gaan doen.  

"Amsterdam be ready".  

 

Mijn uitgangspunt was toen al om mij te laten inspireren door de meningen en  ideeën van mensen in mijn omgeving. Hierdoor hebben wij super leuke recepten op de kaart weten te zetten. De kracht van lekker en goed, bewijst zich elke dag.  

 

Neem onze Filet Americain. Dit recept is tot stand gekomen met de inbreng van een oude Jordaanse dame die heel zeker wist hoe de smaak het best tot zijn recht kwam.  

En wat dacht u van de niet weg te denken nostalgische Amsterdamse ossenworst.  

Weken heb ik samen met een goede oude slagersvriend,  geëxperimenteerd om  

een niet te evenaren, smaakvolle, gerookte ossenworst te maken met oogpunt op de orgine van het ouderwedse joodse recept denk u bijvoorbeeld alleen aan de heer rodriguez.  En dat is gelukt. Kom gewoon eens even proeven en laat u verrassen! 

Ik was ervan overtuigd, dat eerlijke (Amsterdamse) producten, met een doordacht recept, altijd hun weg zou vinden naar de klanten. Daar moest ik me op richten. 

Met deze visie hebben wij in de eerste tien jaar, stap voor stap, gewerkt aan een reeks van bijzondere authentieke producten. Een product lekker maken en lekker houden, dat is de kunst. 

Wij kunnen met recht zeggen dat wij een hoogstaande kwaliteit aan producten bieden. 

 

Een greep uit ons assortiment van authentieke vleeswaren, worsten en specialiteiten: 

*De zachte smaak van de pekelvlees, ook wel naborst genoemd 

*Onze (on)gelardeerde kalfslever, eventueel in combinatie met pekelvlees (het welbekende broodje half om half). 

*Kalfspaté, cranberry kalfspaté, Kalfslikkepot of Filet American. Het is steeds weer een   

 verwennerij op elke toast of gewoon op een vers wit bolletje. 

*Waar koop je het nog: een gekruide lamsrollade, een sappige kalfsrollade of een heerlijke  iets doorregen runderrollade. Het tintelt elke smaakpapil en activeert elke speekselklier. 

*Mooie, stevige, gekookte hammen, niet te zout en met een heerlijke bite. 

*Maar ook onze mooie kalfshammen, en ontbijtspek van het kalf jawel! 

*Onze rauwe hammen. Ze smelten gewoon op uw tong weg. En dat hier in Amsterdam!  

*Zegt u het maar: Wilt u leverworst of gekookte worst, gemaakt met kalfsvlees, kip- of    

 varkenvlees. Aan u de keuze! Wij maken het graag naar uw zin. Dat is wie wij zijn. 

 

Daarnaast bieden wij een uitgebreid assortiment vleesproducten. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het u aanbieden. Ribeye, Bavette, Pulled beef/porc, picanha, longhaas etc. 

De toonbank is niet groot genoeg om al deze producten gelijktijdig te kunnen presenteren. Dus vraag gerust bij een van onze medewerkers aan de werkbank of aan het hakblok naar wat u wenst "als u bij ons in de winkel staat.''

Het is allemaal begonnen met mijn vrouw Linda Zikking en Debbie Tang, een enthousiast winkelmeisje. Deze dames hebben hun bijdrage geleverd aan het succes van vandaag! Debbie (nog steeds werkzaam) wordt naar al die jaren gewoon beschouwd als een volwaardig familielid. Inmiddels hebben we heel wat medewerkers bij Zikking en Zoon. 

Ik stel ze even aan u voor: 

Mike, mijn zoon, die volop de ambitie heeft om alle details van het vak na te streven (hier en daar op nieuwe wijze te verbeteren en te behouden) zo krijgt u bij ons een leuke mix van nostalgie en modern,   

mijn dochter Debbie, mijn neef kaj die de slagersopleiding volgt met een grootte ambitie, 

Debbie, Denise, Melissa, Tamara en last but not least Sarah onze zaterdaghulp. 

 

Ondernemen, dat doe je samen, je doet het niet alleen. Dagelijks werken we aan een gezellige sfeer in een drukke, productieve omgeving. Het lijkt vanzelfsprekend, maar daar horen duidelijke afspraken bij en gedisciplineerd kunnen werken. Wij hebben het gezellig en we houden van een grapje en een grolletje. We zijn oprecht geïnteresseerd en we luisteren naar onze klanten en wij staan dagelijks voor onze klanten klaar.  

Ons motto: Wij gaan voor een betaalbare kwaliteit, met de garantie dat een ieder die de winkel verlaat, dat doet met een grijns op zijn gelaat. Dit bewijzen wij elke dag. 

 

Onze naamsbekendheid is gedurende de jaren steeds groter geworden. En dat door gewoon een “normale”, authentieke slagerij te blijven. Producten te verkopen met een verfijnde smaak en daar volledig achter te staan. Inmiddels hebben wij in verschillende krantenartikelen gestaan (bijv. met onze Filet American) en zijn we Nederlands kampioen met onze ossenworst geworden. Dat is toch wel bijzonder! 

Door mond op mond reclame, worden onze producten ook ver buiten Amsterdam gewaardeerd. Adverteren doen we dus ook niet. Wij overtuigen onze klanten in de winkel. 

Daarnaast hebben wij altijd oog gehad voor de hulp aan de medemens. Zo zijn wij sponsor ten behoeve van een aantal leuke activiteiten en van diverse stichtingen. We betrekken soms ook onze klanten bij bepaalde projecten. Altijd leuke reacties! 

 

 

Nu, bijna 25 jaar later, is Zikking & Zoon een begrip in Amsterdam en omgeving. 

Daar zijn we trots op en wij willen niets anders dan dit samen met u delen. Wij nodigen u uit om kennis met ons te maken. Laat u verrassen en verbazen. We maken het graag naar uw zin. 

 

Met alle soorten van genoegen  

Robert Zikking.